ORGACOM ORGACOM ORGACOM ORGACOM ORGACOM
» 2003: Tirana Biennale | » 2003: Radboud Universiteit |
 

2003: ARMA BV

Voor het Autoleasebedrijf ARMA BV realiseert Orgacom een driedimensionale draaikolk rond loshangende bekabeling. De bekabeling is los komen te hangen na het weghalen van een binnenwand in het sterk groeiende bedrijf. 'Iedere keer dat ik langskom is er weer wat veranderd in de inrichting' volgens Elias Tieleman. In de verdieping onder de hier afgebeelde draaikolk duikt een kleinere draaikolk het systeemplafond in. Daardoor lijken de twee verdiepingen met elkaar verbonden. Omdat er binnen het bedrijf wordt gewerkt in teams per verdieping staat de verbinding tussen de twee verdiepingen ook voor de verbinding tussen de teams. Orgacom heeft in 2000 al twee kunstwerken gerealiseerd bij het in Nieuwegein gevestigde bedrijf.

» Twee kunstwerken die Orgacom in 2001 bij ARMA BV realiseerde

 

2003: Tirana Biennale

Ann Demeester, directeur van W139, nodigt als curator van de tweede Tirana Biënnale Sagi Groner, Gregor Schneider, Jota Castro, Jean Bernard Koeman, Effi en Amir en Orgacom uit als deelnemers. Orgacom interviewt expats die werken bij NGO's in Tirana. Tegelijkertijd worden Teike en Elias gastvrij onthaald door Albanese kunstenaars en kunststudenten die bij de biënnale betrokken zijn. Uit de mix aan invloeden die het verblijf in Tirana kenmerkt, ontstaan twaalf kunstconcepten die tijdens de biënnale tentoongesteld worden. Het publiek mag stemmen met behulp van Engels/Albanese stembiljetten. De concepten met de meeste stemmen zijn Art Hotel en de Rally of Tirana. In samenwerking met Hotel Winston in Amsterdam en de organisatie van de National Gallery in Tirana wordt onderzocht of het mogelijk is een Art Hotel te verwezenlijken in Albanië.

» Lijst met deelnemende kunstenaars

» Umelec 2

» Hotel Winston

» One Minutes

» Wydarzenia


Vote NGO
Introduction to the work
download engels document: » Vote NGO
27Kb.doc

Tirana proposals

download engels document: » Tirana proposals
36Kb.doc

Persbericht De Balie
Albanie voor beginners
download nederlands document: » Persbericht De Balie
22Kb.doc

Press Release

download engels document: » Press Release
21Kb.doc

Tirana Biannual

download engels document: » Tirana Biannual
25Kb.doc

 

2003: Radboud Universiteit

In het kader van het Duurzaamheidsjaar organiseerden het Universitair Centrum voor Milieuwetenschappen en Duurzame Ontwikkeling, de stichting Kunst & Milieu en Orgacom de manifestatie DeXM/OverOvermorgen. Orgacom werkt samen met studenten van de Katholieke Universiteit Nijmegen (vanaf 1 september 2004: Radboud Universiteit Nijmegen). Curator van het project is Niek Verschoor van de Stichting Kunst en Milieu. Onder de naam 'It's a green thing' start Orgacom een workshop die de serieusheid rond het begrip duurzaamheid relativeert. De workshop resulteert in een ludieke performance van twee in het groen gehulde agenten die op onduurzame situaties oranje post-it memo's achter laten om de aandacht op de 'overtreding' te vestigen. Tevens worden mensen aangesproken op hun onduurzame handelingen. Duurzaam gedrag wordt echter beloond, want positieve affirmatie is natuurlijk het meest duurzaam. Personen op de Campus die zich inzetten voor duurzaamheid worden tot hulpsheriff bevorderd en krijgen zelf de bevoegdheid bekeuringen uit te delen. Op de bekeuringen staat één van de volgende berichten: 'Kom met de fiets','Licht uit', 'Gebruik minder papier' en 'Dit is fout'. Een groot aantal bekeurden gaat met Orgacom in discussie. De EKOpolitie wordt nog steeds uitgevoerd door studenten van verschillende universiteiten.

Het LHUMP heeft twee ekopolitie acties gehouden:
-dinsdag 9 maart 2004 ten kantore van de Nationale Jeugdraad in Utrecht.
-donderdag 14 april 2005 in drie studentenhuizen op het studentencomplex aan de Ina Boudier Bakkerlaan in Utrecht.
Van de laatste actie zijn artikelen met foto's verschenen in » Universiteitsblad van de Universiteit Utrecht, 21 april 2005
Stadsblad van Utrecht, 20 april 2005.
Utrechts Nieuwsblad, 15 april 2005.

Het UMP Nijmegen heeft vier ekopolitie acties gehouden.
Vorig jaar werden 2 acties gehouden in het kader van de door hen georganiseerde Energie actieweek:
- op maandag 2 februari 2004 en op donderdag 5 februari 2004 conctroleerde de Ekopolitie universiteitsgebouwen
Over de actie van 2 februari is een stuk verschenen in de Gelderlander. Dit artikel is als attachment onder aan deze pagina te openen.
Ook dit jaar controleerde de Ekopolitie in het kader van de energieactieweek
-op dinsdag 22 februari 2005 en op donderdag 3 maart 2005
In het universiteitsblad VOX stond op 9 maart een » artikel met twee foto's over de laatste actie.

4 Bekeuringen
download nederlands document: » 4 Bekeuringen
20Kb.doc

Paspoort
download nederlands document: » Paspoort
20Kb.doc

Artikel Gelderlander
download nederlands document: » Artikel Gelderlander
22Kb.doc