Orgacom


laatste wijzigingen
contactgegevens
wat is orgacom
projecten
    2009
    2008
    2007
    2006
    2005
       Display
       Kunsthotel
       OCD
       Cornelsen
       't Hooghe Landt
       Gaatkensoog
       Zuidas
       Interessi Zero
    2004
    2003
    2002
    2001
    2000
    1999
    1998
    1997
workshops
links
curriculum vitae
vragen
sponsoren
disclaimerzoek
ENGLISH
OrgacomOrgacomOrgacomOrgacomOrgacom

Fusie met Display

druk dit artikel af

In de tentoonstelling 'Fusie' wordt door Orgacom en hedendaagse kunstruimte Display een symbolische 'fusie' voorgesteld. Zowel Orgacom als Display hebben waarden, kunstzinnige idealen, werkwijzen en gewoonten, mensen, financiers, publiek, institutionele positionering, marketing etc. Al deze 'ingrediënten' worden door elkaar gemixt worden en, gecombineerd met andere organisatiemodellen die werken binnen de context van Praag, opnieuw samengevoegd tot acht nieuwe proto-organisaties, allemaal met andere prioriteiten en werkwijzen. De resulterende acht nieuwe organisaties zijn tentoongesteld in een tentoonstelling in Display Galerie (Praag). Tijdens de opening van de expositie stemt het publiek van Display en een deskundige jury (hoofdredactuur Umelec Jiri Tacek, gallerist Jiri Svestka en journalist van Reflex Peter Wolf) op hun favoriet uit de voorgestelde proto-organisties. De proto-organisatie die de meeste stemmen krijgt zal een kunstproject realiseren vanuit de prioriteit die bij de betreffende organisatie hoort. Orgacom heeft Scott Rigby, directeur van kunstruimte Basekamp uit Philadelphia, als consultant bij dit project betrokken aangezien Orgacom en Scott het idee voor een fusie concept samen hebben gegenereerd.


Display
De Tsjechische kunstruimte Display heeft een solide professionele reputatie als de enige kunstruimte in Praag met een coherent internationaal hedendaagse kunst programma. Aan de ene kant heeft Display de ambitie om te institutionaliseren en aan de andere kant bestaat er een diepgeworteld verlangen om 'alternatief' te blijven. Display toont ook af en toe een dag lang Praagse kunstenaars in hun ruimte of meerdere dagen tijdens buitenlandse kunstbeurzen.

Contemporary art spaces in Praguernetc. galerie (jaromírova 18,praha 2-nusle, contact jirí franta 777 903 052 or jirí skála 776 627 391)
Art&Antiques Magazine, journaliste Lenka LindaurovárnJellini Gallery, contact Maria Seranovarn» Display
» Scart
» Ciant
» AM 180
» Futura
» PAS
» Jiri Svestka
» Tranzit
» Umelec


Proto-organisations
 
download engels document: » Proto-organisations
26Kb.doc


top
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom