Orgacom


laatste wijzigingen
contactgegevens
wat is orgacom
projecten
    2009
    2008
       Du dialogue social
       EGM commissie
       Turkse intiatieven
    2007
    2006
    2005
    2004
    2003
    2002
    2001
    2000
    1999
    1998
    1997
workshops
links
curriculum vitae
vragen
sponsoren
disclaimerzoek
ENGLISH
OrgacomOrgacomOrgacomOrgacomOrgacom

Kunstvlaai 7

druk dit artikel af

Op 10 Mei 2008 werd de 7e editie van de Kunstvlaai gehouden op het Westergasfabriek terrein in Amsterdam. De Kunstvlaai is een beurs voor niet-commerciele kunstruimtes en kunstenaarsinitiatieven waar deze organisaties kunnen netwerken en hun beste tentoonstelling van het afgelopen jaar kunnen tonen aan elkaar en het publiek. Van de 70 kunstenaarsinitiatieven die zichzelf op de Kunstvlaai presenteerden, kwamen er 9 uit Turkije. Orgacom organiseerde de fondsenwerving, regelde accomodatie bij symphatieke kunstruimtes en residencies in Amsterdam en een bezoekersprogramma waaraan verschillende kunstenaarsinitiatieven en residencies meededen.

Kunstenaarsinitiatieven zijn kunstruimtes die niet commercieel zijn. experimentele kunst tonen, altertieven bieden ten opzichte van bestaande kunstruimtes in de omgeving of zelfs landelijk. Het zijn ook de kunstruimtes waar de meeste net afgestudeerde kunstenaars hun eerste tentoonstellingen hebben en waar ze leren hoe je een tentoonstellig inricht en hoe in contact te komen met de wijdere kunstwereld. Kunstenaarsinitiatieven werken met kleine budgetten en ze verdienen steun omdat ze een belangrijke rol hebben als 'incubators' en ze het kritische geluid zijn in de kunstwereld van vandaag de dag.

De Kunstvlaai wilde graag kunstenaarsinitiatieven uit Turkije uitnodigen omdat ze besloten hebben om internationaal te gaan werken. Het plan bestaat om in 2010 een Art Pie in Istanbul te organiseren.

De Turkse kunstenaarsinitiatieven die gepresenteerd werden zijn:

» GALATA PERFORM

» APARTMENT PROJECT

» CARAVANSARAI

» ALTI AYLIK

» MASA

» HAFRIYAT

» BENT/BAS

» PIST
» SINOPALE


Turkish art initiatives
 Turkish art initiatives
download engels document: » Turkish art initiatives
51Kb.doc


top
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom
Orgacom