Orgacom


laatste wijzigingen
contactgegevens
wat is orgacom
projecten
    2009
    2008
    2007
    2006
    2005
    2004
    2003
    2002
    2001
    2000
    1999
    1998
    1997
workshops
links
curriculum vitae
vragen
sponsoren
disclaimerzoek
ENGLISH
OrgacomOrgacomOrgacomOrgacomOrgacom

Electriciteits straat

druk dit artikel af

Dit Orgacom kunstproject met de 10.000 winkels en werkplaatsen, die sinds generaties ectriciteitsartikelen en lampen vervaardigen en verkopen in Istanbul, maakt deel uit van het voor de tweede maal georganiseerde Galata Visibility project door het experimentele theatre Galata Perform in Istanbul. Het winnende plan is bekend gemaakt gedurende de opening op zaterdag 7 oktober in Galata Perform. De winner is het voorstel om tips te verzamelen voor toekomstige licht- en electricteits designers. Verrassende tweede was het voorstel Urban Spotlight.

- Gedurende een halfdaagse workshop leren toeristen (Turkische of buitenlandse) hun eigen lamp te maken met lokaal te verkrijgen onderdelen. Het stadsdeel dreigt de electricteitsindutrie te verplaatsen omdat ze het door toeristen veel bezochte gebied rond Galata toren wil ontwikkelen.
- Iedere winkel geeft een tip voor toekomstige licht of electriciteits professionals. Deze tips worden geillustreerd en zullen worden in boekvorm worden gedrukt.
- Een subjectieve stamboom van huidige en voormalige winkels en workshops in het district zal grafisch worden vormgegeven gebruikmakend van electricteits symbolen en data over de veranderingen in de wijk.
- Een anonyme groep van kunstenaars of activisten Urban spotlight genoemd gebruikt spotlampen om bepaalde delen van de stad waarvoor meer aandacht nodig is in het volle licht zetten.
- Een landkaart waarop alle locaties staan waar onderdelen vandaan komen voor de assemblage van een Chinese lamp en één waarop de locaties staan van de herkomst van onderdelen voor een Turkse lamp worden over elkaar heen geprojecteerd.
- gebruikmakend van video, kunnen turkse verkopers, winkeleigenaren en producenten vragen stellen aan hun Chinese colega's, die op hun beurt weer vragen in de camera kunnen beantwoorden en stellen aan hun Turkse collega's. Voor de electriciteisindustrie is de import van goedkope chinese goederen een veel grotere bedreiging dan de dreigende verplichte verhuizing door het stadsdeel.
- Uitgaande van beschrijvingen van de ideale winkel zal Orgacom een schaalmodel maken van de ideale winkel compleet met imaginaire brandnamen, marketing en nieuwe types klanten.
- Mensen op straat word gevraagd om de plattegrond van hun flat of huis uit hun jeugd te schetsen met daarin de plekken waar kunstlicht was en de soort van lampen dat werd gebruikt. Deze collectie worden dan in boekvorm gebonden.
- Een shaduwspel over een man die snel rijk wil worden met een lampenzaak wordt iedere twee uur gespeeld voor toeristen in de etalages van electriciteitswinkels.
- Met foto's van mensen die werken of hebben gewerkt in de electiciteitsindustrie in het district zal een kunstwerk worden gemaakt.


top
Orgacom
Orgacom
Orgacom